Mika ja kamera.jpg

Olen Mika, valokuvaaja Keski-Suomesta, ja aivan hulluna työhöni. Lumoudun nimittäin valosta ja sen ihmeitä tekevästä voimasta muotoilla ja sävyttää kaikki mitä näemme. Valo antaa myös merkityksiä, olipa kyseessä kauneuden etsiminen tai totuuden näyttäminen. Ilman valoa vihreä ei näyttäisi vihreältä, sinä et näyttäisi sinulta, eikä juhlahetki juhlalliselta. Valoa pitää osata sopivasti houkutella, ohjailla, ja joskus myös määräillä. Sen tallentamiseen tarvitaan oikeiden välineiden lisäksi ammattitaitoa. Siksi hyvä valokuva ei tule, se otetaan.

Laukaa on kotini ja Jyväskylä synnyinkaupunkini, mutta liikun töissäni paljon ympäri maata ja kuvaan usein myös Espanjan Aurinkorannikolla.Yleensä pidän kovasti siitä mitä näen kamerani takaa, ja sanon sen myös ääneen. Kuvauksistani tuppaa tulemaan usein myös varsin hauskoja tilanteita.

Valmistun valokuvaajaksi Jyväskylän Gradialta joulukuussa 2019, ja jatkan tammikuusta 2020 alkaen valokuvaajamestarin koulutusohjelmassa Visuaaliviestinnän Instituutissa Tampereella. Vaikka suuntaudun opinnoissani henkilökuviin, vahvuuteni kuvaajana on varsin monipuolinen osaaminen. Työharjoitteluni suoritin lehtikuvaajana Espanjassa. Olen Suomen Journalistiliiton jäsen.

<- TAKAISIN